یکی از چالش های هنگام خرید ماشین سر و کله زدن با فروشندگان خودرو است. این افراد مهارت زیادی در فروش داشته و حتی برخی از آنها برای دروغ گفتن نیز انگیزه کافی دارند! یعنی حتی اگر صادقترین آن ها بخواهند خودرویی به شما بفروشند دروغ کوچکی نیز چاشنی کارشان می کنند. هر چند خیلی از خریداران هم موقع خرید دروغی می گویند اما در نهایت سر فروشنده کلاهی نخواهد رفت.با این همه حال چنان چه قصد خرید خودرویی دارید بهتر است نکات زیر را در گوشه ای از ذهن خود به خاطر بسپارید.
۱. سوابق بیمه را ببینید، هیچ گزارشی در آن نیامده است(به مکانیک بروید)
هنگامی که تصادفی رخ می دهد، مالک خودروی تصادفی آن را به بیمه گزارش می کند و این گزارشات در کارفکس ثبت می شود. متاسفانه در ایران و در بیشتر 90 درصد از مواقه هیچکس گزارشی به بیمه ارائه نمی دهد و خودرو خود را بی سر و صدا به دست مکانیک میسپارد. بنابرین با دیدن برگه کارفکس خالی تصور نکنید این خودرو هرگز تصادف نکرده است. پیشنهاد میکنم آن را به یک صافکار یا نقاش با مهارت نشان دهید.
۲. قیمت مقطوع است، اصلا راه ندارد
هنگام خرید خودرو روی قیمت آن چانه بزنید.فروشنده به شما خواهد گفت که قیمت مقطوع است اما اهمیتی ندهید آن ها از قبل فکرشان را کرده اند که ممکن است شما تخفیف بگیرید.بیشتر فروشندگان تا آخرین لحظه مقاومت می کنند و میگویند قیمت مقطوع است ولی چنان چه شما از خرید آن خودرو منصرف شده و یا قصد ترک معامله را می کنید همه چیز عوض می شود و قیمت قابل مذاکره خواهد شد.پ
در اینجا یک نکته وجود دارد. گاهی فروشندگان با اینکه میبیند شما در حال رفتن هستید، کوتاه نمیآید. در این مواقع آنجا را ترک کنید و سراغ فروشنده دیگری بروید. این فروشنده یا برای آن ماشین مشتری دیگری هم دارد یا اینکه فکر میکند شما برمیگردید و قیمت را میپذیرید. در هر صورت بدون چانه زدن روی قیمت، ماشین نخرید.
۳. قبل شما مشتری آمد و ماشین را فروختم!
گاهی در یک سایت آگهی فروش خودرو میبینید و با شماره داده شده تماس میگیرید، فروشنده به شما می گوید که ماشین موجود است ولی وقتی میروید تا آن را معامله کنید، به شما میگوید که پیش پای شما ماشین را فروخته است در همین حین ماشین بهتری به شما نشان می دهد. شک نکنید این ترفند فقط برای کشاندن شما به پای معاملع دیگر بوده است؛ وگرنه وقتی تماس گرفتید، باید آن را در حالت رزرو قرار میداد تا شما برسید. اگر چنین رفتاری از فروشنده دیدید، هرگز ماشین دیگری با او معامله نکنید و بهسراغ فروشنده دیگری بروید.
۴. اقساط را بیشتر کن و مبلغ آنها را کمتر، سود خیلی زیادی روی آن نمیآید
باز هم می گویم دروغ است. بسیاری از فروشندگان هنگام فروش اقساطی ماشین، وقتی میبینند مبلغ اقساط تعیینشده برایتان زیاد است، پیشنهاد میکنند تعداد اقساط را بیشتر کنید تا مبلغ ماهانه کمتری بپردازید. یک حساب سرانگشتی برایتان انجام میدهند و میگویند سودی که روی اقساط ۲۴ماهه میپردازید، با سود اقساط ۳۶ماهه نهایتا چند میلیون تفاوت دارد. این دروغ است و اگر دقیق حساب کنید خیلی بیشتر میشود.
آنها این دروغ را میگویند تا هرطور هست معامله را زنده نگه دارند.
۵. قیمت این خودرو همین است؛ اگر جای دیگر ارزانتر دیدهاید حتما با این خودرو فرق دارد
این گزینه درباره خودروهای دستدوم درست نیست؛ چون خودروهای دستدوم نمیتوانند قیمت مشابهی داشته باشند.
در بسیاری از مواقع ممکن است یک خودرو را در دو جای ببینید و متوجه شوید قیمت آن در یک از آنها گرانتر است. از فروشنده بخواهید دلیل تفاوت قیمت را برایتان توضیح دهد. احتمال دارد درباره تفاوت آپشنها یا مدل به شما چیزهایی بگوید. اگر قانعکننده بود که مشکلی نیست؛ اما اگر حاضر به این کار نشد، تشکر کنید و بگویید «پس بروم از آن فروشنده ماشین را بخرم». به واکنش او دقت کنید. اگر حاضر به معامله نشد دارد حقیقت را میگوید؛ اما اگر بلافاصله قیمت را کاهش داد، یعنی دروغ گفته است.
۶. مشتری داره؛ ولی دوست دارم به شما بفروشم
اگر برای خودرو انتخابی شما مشتری خوبی دارد، چرا سعی میکند آن را به شما بفروشد؟ یا اصلا چرا آن مشتری نیامده ماشین را بخرد؟ این هم دروغی است که برخی از فروشندگان میگویند. باور کنید حتی دوست و آشنایی دارند که خودشان را جای مشتری جا میزنند. با او تماس میگیرند و میگویند: «چون دیر کردهاید میخواهم ماشین را به مشتری دیگری که همین حالا در پیش من حضور دارد بفروشم». با این کار شما تصور میکنید کسی رقیب شماست و اگر این ماشین را نخرید از دستتان میرود. از نظر روانشناسی هم این حس رقابت باعث میشود حریص شوید و حتی قیمت بیشتری برای آن خودرو بپردازید؛ در حالی که چنین خریداری وجود ندارد. این دروغها را باور نکنید.
۷. از این معامله سود زیادی به من نمیرسد
بسیاری از فروشندگان هنگام فروش خودرو به شما قیمت را کاهش نمیدهند و ادعا می کنند از همین ماشین انتخابی شما سود زیادی برایشان نخواهد ماند. حتی خودروهای دیگری را نشان میدهند و ادعا میکنند که از آن خودروها شاید سود بیشتری داشته باشند اما از این یکی نه! این دروغی است که به خریدار هر ماشین دیگری هم میگویند. فروشندگان هرگز از کل معامله ضرر نمیکنند و هرگز از سود مشخصی پایینتر نمیآیند. اگر این طور باشد امکان ندارد با آن خریدار معامله کنند.
۸. قرارداد کاملا درست است، با این حال عجله نکنید آن را بخوانید
باورتان نمیشود که این هم یک ترفند است! اغلب اوقات فروشندگان تلاش میکنند با سرعت کار کنند و معامله را پیش ببرند، طوری که هول شوید و فرصت نداشته باشید قرارداد را خوب بخوانید. اتفاقا به شما حق میدهند و میگویند عجله نکنید، قرارداد را کامل مطالعه کنید، این حق شماست. با این کار اعتماد شما را جلب میکنند و شما هم وقتی میبینید دارند به شما فرصت میدهند، فکر میکنید صادق هستند؛ بنابراین قرارداد را سرسری مطالعه میکنید و از توجه به جزئیات غافل میشوید. یک تکنیک ریز دیگر هم دارند و آن این است که وقتی در حال مطالعه هستید خودکار و استامپ را آرام کنار دستتان میگذارند. با این کار حواستان کمی پرت میشود و بقیه قرارداد را از زیر چشم میگذرانید.
یادتان باشد، همیشه هرچیزی را که باید امضا کنید کامل و دقیق بخوانید. حتی یک توضیح یا بند ممکن است به ضرر شما باشد یا منظورش را متوجه نشده باشید. از فروشنده بخواهید درباره آن به شما توضیح دهد.
۹. کیلومتر آن خیلی کم است، میتوانید کیلومترشمار را بررسی کنید
فروشنده به شما راهنمایی میکند که کیلومترشمار را بررسی کنید و ببینید که این ماشین مسافت زیادی را نپیموده است. مشکل همینجاست که بسیاری از خریداران نمیدانند که کیلومترشمار دیجیتال را میتوان به عقب برگرداند! بهترین راه برای تعیین مسافت پیمودهشده بررسی سوابق ماشین است. اگر برایتان ساده نیست، حتما خودرو را به مکانیک نشان دهید تا به شما بگوید کیلومتر آن چقدر است.